Quantcast
Channel: RAGNAROCK
Viewing all articles
Browse latest Browse all 334

TAG MED PÅ GÅDEJAGT EFTER ROSKILDE FESTIVAL-ÅNDEN

$
0
0

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR

Tag med på gådejagt efter Roskilde Festival-ånden

Læsetid: 3 min.

Der skal laves rockmoves og gættes festivalklassikere, når deltagerne i en ny gådejagt går på opdagelse i minder og musik på dyrskuepladsen i Roskilde. Gådejagten ”Er I der Roskilde?” er en del af RAGNAROCKs nye udstilling ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival.’

FIND EN DATO DER PASSER DIG, OG KØB DIN BILLET HER:

Starten går ved RAGNAROCK. Foto: Daniel T. N. Rasmussen/RAGNAROCK

Hvad får man, hvis man slipper et hold gåde-designere løs på en legendarisk festivalplads? Man får “Er I der Roskilde? – Ragnarock Mystery Walk” – en gådejagt, hvor deltagerne skal gå på jagt og sammen finde Roskilde Festivals ånd.

Bag gådejagten ”Er I der Roskilde?” står gådedesign-firmaet HV?M, og jagten er en del af særudstillingen ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival’, der for nyligt er åbnet på RAGNAROCK – Museet for rock, pop og ungdomskultur. Her kan gæsterne genbesøge 50 år med Roskilde Festival. Men en vigtig brik i fortællingen om festivalen kunne ikke fysisk deltage i udstillingen: Pladsen hvor det hele foregår.

”Da vi begyndte at konceptudvikle på hele udstillingen, tænkte vi på, hvordan vi kunne aktivere festivalpladsen. Med gådejagten udvider vi udstillingsrummet ved at inddrage pladsen – og det er jo fedt at kunne fortælle et stykke kulturhistorie på stedet, hvor det skete,” siger projektchef på RAGNAROCK, Sebastian Gyrst-Longsig Christensen.

Rockmoves og luftguitar

Gådejagten går ud på, at et hold bestående af familie, kollegaer eller venner skal hjælpes ad med at løse en række festival-relaterede gåder. Ved for eksempel at stemme om, hvem der spiller den bedste luftguitar, eller ved at sende rockmoves til hinanden, så man sammen finder frem til den helt særlige Roskilde Festival-ånd.

”Gåderne er en sjov måde at være sammen. De er et slags spilspejl, hvor man ser hinanden på en ny måde. De kræver prioriteringer, at man snakker sammen og tager nogle beslutninger som hold,” fortæller Thomas Vigild.

Han er gådedesigner hos virksomheden HV?M, der står bag Ragnarock Music Mystery Walk. For HV?M har der ligget en spændende opgave i fremkalde den helt særlige stemning, der hvert år lokker 130.000 mennesker til Roskilde.

”Festivalen er et sted, hvor grupper mødes og snakker sammen, lytter til musik og deler deres musikoplevelse. Derfor ville vi skabe en gådejagt, der bygger på de samme værdier,” forklarer Vigild.

Ekkoet af en festival

Musikken er naturligvis en del af gådejagten. Ved hjælp musiknumre får deltagerne et skud Roskilde-nostalgi direkte ind i øregangene. Også de fysiske spor efter festivalen, nemlig de permanente kunstværker på den ellers tomme festivalplads, skal gøre sit til at få det til at sitre i festivalnerven.

”Selv når der ikke er festival, er der masser af stemning på pladsen, og det er de der 50 års mental patina, vi gerne vil fremkalde. Ånden er der jo altid,” siger Sebastian Gyrst-Longsig Christensen fra RAGNAROCK.

Blandt andet er konstruktionerne i området Dream City udelukkende skabt af festivalgængere, mens skulpturen ME WE er symbolet på det særlige fællesskab, der opstår på pladsen under den årlige festival. Men faktisk i høj grad også, når man med sit hold sætter ud på en gådejagt.

”Det handler om at få aktiveret folk og rystet dem sammen. Gådejagten styrker fællesskabet ved at udfordre deltagerne over de to timer, det tager. Lige som festivalen gør. Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Man lærer hinanden at kende – og så finder man forhåbentlig Roskilde-ånden,” fortæller Sebastian Gyrst-Longsig Christensen.

For andet år i træk må Roskilde Festival aflyse på grund af restriktioner. Savner man lidt af magien, er en gådejagt på den tomme festivalplads en god måde at genopleve stemningen fra Danmarks største festival. Foto: Daniel T. N. Rasmussen/RAGNAROCK

  • Gådejagten begynder på RAGNAROCK og fortsætter på Dyrskuepladsen i Roskilde.
  • Jagten varer omkring to timer og er for 2-6 spillere fra 10 år og op.
  • Det koster 50 kroner pr. person, og der betales et depositum på 200 kroner for spilkittet.
  • Gådejagten kan spilles tirsdag-søndag kl. 10.30-16.30.

 

  • Billetter bookes via Biletto.
    Billetlinks herunder.

Gådejagten er skabt af HV?M for RAGNAROCK og støttet af Augustinus-Fonden.

FLERE NYHEDER OG ARTIKLER

RAGNAROCK LYNQUIZ MAJ

Hvilket år kunne festivalen prale af sin første reggae-koncert med ingen ringere end Bob Marley and the Wailers? Test din paratviden i RAGNAROCKs lynquiz!

Læs mere »

TAG MED PÅ GÅDEJAGT EFTER ROSKILDE FESTIVAL-ÅNDEN

Der skal laves rockmoves og gættes festivalklassikere, når deltagerne i en ny gådejagt går på opdagelse i minder og musik på dyrskuepladsen i Roskilde. Gådejagten ”Er I der Roskilde?” er en del af RAGNAROCKs nye udstilling ’Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival.’

Læs mere »

DERFOR RAMMER DET SÅ HÅRDT, AT ROSKILDE FESTIVAL IGEN BLIVER AFLYST

Roskilde Festival skaber minder i bunkevis. Historier om at være ung for fuld udblæsning. Oplevelser, der ændrer den, du er. Efter flere års arbejde med at skabe RAGNAROCKs særudstilling ‘Smattens Magi: 50 års aftryk af Roskilde Festival’ har museumsinspektør Rasmus Rosenørn fået Roskilde Festival helt ind under huden. Og for ham står det klart, at aflysningen af årets festival har stor betydning for ikke bare unge men også dansk ungdomskultur – og måske også for alle andre. Mia Ramsing har spurgt ham hvorfor.

Læs mere »

FESTIVALHISTORIE: SYV MARKANTE ØJEBLIKKE

Roskilde Festivalen står midt i et af de mest skelsættende øjeblikke i sin historie. For andet år i træk er den store musikevent aflyst grundet coronapandemien. Men det er ikke første gang, at ’Roskilde’ gennemlever markante hændelser, der er gået over i (festival)historien. Mia Ramsing Jensen stiller her skarpt på syv betydningsfulde begivenheder i Roskilde Festivalens levetid.

Læs mere »

KLAI’S GIVER NYT LIV TIL CAFÈ RAGNAROCK

MUSEET FOR POP, ROCK OG UNGDOMSKULTUR Facebook-f Instagram Youtube KLAI’S GIVER NYT LIV TIL CAFÈ RAGNAROCK Læsetid: 2 min. Klai’s Kitchen, som det seneste år har serviceret gæster i cafeen på Roskilde Museum, står nu også bag menukortet på RAGNAROCK. Parret bag har overtaget forpagtningen af Café RAGNAROCK, og gæsterne kan roligt sætte næsen op…

Læs mere »

GRAFFITI-KONGERNE AF ROSKILDE FESTIVAL

Op gennem 1990erne begyndte Roskilde Festival at få store problemer med graffiti-glade publikummer, der tegnede overalt på hele festivalen. I 1999 løste festivalen det ved at frigive et stort område til lovlig graffiti, som Lars Pedersen lige siden har stået for. I dag er graffiti blevet en fast del af Roskilde Festival. Derfor indgår det også i RAGNAROCKs særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”, hvor Lars og hans kompagnon Peter Skensved fra Institut for Urban Kunst har malet et helt nyt graffiti-kunstværk, der omhandler 50 års festivalkultur.

Læs mere »

HENRIK VIBSKOV ER EN DEL AF “SMATTENS MAGI”

Den verdenskendte danske designer og kunstner Henrik Vibskov indgår i
RAGNAROCKs særudstilling ”Smattens Magi – 50 års aftryk af Roskilde Festival”. Det gør han med det helt nye og specialdesignede installationsværk ”Purple Haze”, der tager udgangspunkt i festivalens særlige stemning og enorme campingområde.

Læs mere »

Indlægget TAG MED PÅ GÅDEJAGT EFTER ROSKILDE FESTIVAL-ÅNDEN blev først udgivet på RAGNAROCK.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 334